Kinas nyutnevnte ambassadør i Norge, Wang Min, var veldig positivt til økt samhandel med Norge, da han sammen med fiskeriminister Per Sandberg (Frp) besøkte oppdrettsselskapene Gratangslaks og Kleiva Fiskerifarm i Troms fredag, skriver Fiskeribladet Fiskeren.

– Det har gått seks år. Nobelprisutdelingen var et slag for forholdet mellom landene. Men nå er det på tide å få forbindelsen på sporet igjen, sa en åpenhjertig Wang Min.

– Får vi dette til, blir vi helter, var Sandbergs umiddelbare reaksjon.

Kina brøt all politisk kontakt med Norge etter tildelingen av Nobels fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo i 2010.

Det er spesielt lakseeksporten som har lidd under den manglende dialogen mellom landene.

– Vi ønsker å komme i dialog med kinesiske myndigheter for å avklare nærmere hvilke krav som nå står i veien for en utvidet samhandel, sa fiskeriministeren, som har invitert den kinesiske ambassadøren til videre samtaler i Oslo.

Wang Min fikk på sitt besøk i Troms sin første selvfiskede fangst.

– Den fisken kappet de hodet av og kastet hodet. Da ble jeg sjokkert. Hos oss ville min kone laget en «excellent» suppe av hodet, fortalte ambassadøren smilende. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hør en fersk utgave av Finansredaksjonen der de snakker om hva brexit betyr: