Adolfsen Group og Blystad-selskapet Edda Utvikling AS kjøper Norefjell Ski & Spa av Danske Bank for en ukjent kjøpesum, ifølge en melding mandag.

Forlenger sesongen

Kjøpet skjer gjennom A&B Invest AS, som eies av av Blystad-familien gjennom Edda og Hospitality Invest AS, som kontrolleres av brødrene Roger og Kristian Adolfsen.

Arne Blystad og Marianne Heien Blystad (t.v.).Foto: Fredrik Bjerknes
Arne Blystad og Marianne Heien Blystad (t.v.).Foto: Fredrik Bjerknes (Foto: Dagens Næringsliv)

De nye eierne har store og langsiktige ambisjoner for utviklingen på Norefjell, påpekes det.

- Før kommende sesong investerer vi over 50 millioner kroner i nytt snøproduksjonsanlegg i skisenteret, noe som vil gi et bedre produkt til kundene og forlenge vintersesongen betydelig, sier styreleder Marianne Blystad i A&B Invest.

Les også: Investerer 40 millioner i snø dnPlus

Ski-synergier

Kjøperne er fra før store eiere i skisenteret på Norefjell.

Brødrene Kristian og Roger Adolfsen.
Brødrene Kristian og Roger Adolfsen. (Foto: Fartein Rudjord)

- Vi har et langsiktig perspektiv på alle våre engasjementer på Norefjell og et mål om å bygge en helhetlig høyfjellsdestinasjon av høy kvalitet. Med mer enn 25 års erfaring fra hotelldrift, og erfaring fra utvikling av skidestinasjonene Voss og Stöten, samt en av Sveriges største sommerresorter, Tanumstrand, mener vi å ha gode forutsetninger for å utvikle Norefjell videre, sier Roger Adolfsen.

Danske Bank har allerede skrevet ned verdiene i eiendommen med betydelige beløp, angivelig flere hundre millioner kroner.

Konkurs

Banken er tilfreds med å ha solgt hotellet med høye ambisjoner for Norefjell som høyfjellsdestinasjon.

- Vi har hele tiden sagt at det ikke er en del av en banks kjernevirksomhet å drive høyfjellshotell. Med de grepene vi har foretatt mener vi nå at tiden er inne for at nye eiere overtar, sier markeds – og kommunikasjonsdirektør Stian Arnesen i Danske Bank i meldingen.

Les også: Kuppet leiligheter på fjellet dnPlus

Ekteparet Marianne og Arne Blystad samt brødrene Roger og Kristian Adolfsen tok i høsten ifjor også over eierskapet i Norefjell skisenter fra Danske Bank, gjennom selskapet Norefjell Prosjektutvikling (NPU).

Danske Bank har sittet som eiere av hotellet etter konkursen i Estatia Resort i 2014. 

Transaksjonen skjer ved at A&B Invest kjøper samtlige aksjer i FOBA 3 AS, selskapet som eier Norefjell Ski & Spa.

FOBA 3 endrer samtidig navn til Norefjell Hotell AS, med Marianne Blystad som styreleder.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no: - Det er en skattekonkurranse i Europa

Har steget 14,2 prosent på et halvt år: Kraftig prisstigning for disse boligene i juni

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Slik avslørte hun makteliten
Simona Levi er teaterinstrukstør og tangodanser. Sammen med X-Net, en gruppe aktivister som hun var med på å starte, har hun klart å avsløre korrupte ledere innen økonomi og politikk. Slik kan du også gjøre det samme.
04:03
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.