En 14 år gammel gutt fra Stavanger har mottatt trusler om rettssak fra IT-selskapet Kromtech etter å ha anklaget selskapet for svindel.

Det skriver Stavanger Aftenblad. Gutten har etter fire kritiske videoer lagt ut på nettstedet YouTube mottatt en epost hvor selskapet truer med søksmål og en erstatning på opp mot 60.000 dollar.

14-åringen har fjernet tre av videoene hvor han kritiserer selskapet for å svindle kundene til å kjøpe Kromtechs programvare mot virus, samt skrive falske brukeranmeldelser.

Den tidligere eieren av Kromtechs programvare Mackeeper mottok et massesøksmål i 2014 hvor kundene beskyldte selskapet for utydelig markedsføring og løgn. Søksmålet endte den gang i forlik, og selskapet trengte ikke å tilstå skyld. Kundene mottok da refusjon.

Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen ved Universitetet i Bergen sier til Stavanger Aftenblad at Kromtech har en dårlig sak mot 14-åringen, ettersom han er et barn, og fordi videoene legges ut i Norge.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Millionutbytte for skistjerne  

Her raser hyttesalget  

Ericsson-sjefen går på dagen

Nintendo-aksjen stuper etter Pokémon-varsel  

Eksperter mener Kjell Inge Røkke og Akers maktbruk snur opp ned på en kriserammet rederibransje (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: