Marine Harvest går ut av den chilenske oppdretterorganisasjonen SalmonChile på grunn av «uenighet om visjonen om hvordan chilenske laksenæring bør reguleres».

Det skriver Intrafish tirsdag.

- Marine Harvest og SalmonChile er uenig om hvordan den chilenske næringen bør gå fremover og forbedre seg i fremtiden. Derfor er det bedre for begge parter at vi avslutter vårt medlemskap, sier daglig leder Per-Roar Gjerde i Marine Harvest Chile ifølge Intrafish.

Selskapet sier at etter flere år hvor næringen er påvirket av kriser, er det tid for den chilenske sektoren å bli regulert strengere og mer effektivt.

- Vårt syn er at vi trenger reguleringer som vil hjelpe bærekraften til næringen, sier Gjerde.

Gjerde legger til at han er skuffet over håndteringen av krisen med algeoppblomstring i Chile.

Marine Harvest sier at de er overbevist om potensialet for den chilenske lakseoppdrettssektoren, og «vil fortsette å arbeide» for å skape bedre reguleringer, og samarbeide med andre aktører i næringen.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Millionutbytte for skistjerne  

Her raser hyttesalget  

Ericsson-sjefen går på dagen

Nintendo-aksjen stuper etter Pokémon-varsel  

Eksperter mener Kjell Inge Røkke og Akers maktbruk snur opp ned på en kriserammet rederibransje (+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: