Fire spanske delstater vurderer å innføre pantesystem. Hvis det blir vedtatt, mener finansdirektør Espen Gundersen sjansen er god for at modellen de velger vil bety en forretningsmulighet for den norske pantesystemleverandøren Tomra Systems.

Regionene Catalonia, Valencia, Baleaerne og Kanariøyene har alle satt i gang prosesser knyttet til innføring av pantesystemer. Her er det ennå ikke tatt en endelig beslutning rundt innføringen av et pantesystem.

Sannsynlig forretningsmulighet

Skulle de gjøre det er imidlertid sjansen for at det blir en reell forretningsmulighet for Tomra god. Tomra er nemlig avhengig av at pantesystemet som blir implementert er basert på et gjenkjenningssystem, med for eksempel strekkoder. Det vil det høyst sannsynlig bli i disse regionene.

- I Spania vil det nok innføres et gjenkjenningssystem, i alle fall hvis pantesystemet bare blir innført i enkelte regioner. Hvis ikke, risikerer man at folk panter flasker fra andre spanske regioner og land, sier han.

Stort marked

Til sammen har de fire spanske regionene et innbyggertall på 16 millioner, cirka 35 prosent av den samlede befolkning i Spania. Tomra har tidligere vist til anslag som indikerer at det er rom for rundt 15.000 pantemaskiner i Spania totalt.

- Spania representerer et stort marked med høyt drikkevarekonsum. Men det er nesten umulig å si om de prosessene vi ser nå i Spania fører frem og eventuelt når det skjer, sier Gundersen.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

– Oppgjørets time er kommet

Statoil kjøper seg inn i gigantfunn i Brasil

Petter Stordalen og Varner-brødrene: Bygger ny hotellgigant dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.