Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) sier han er optimistisk med tanke på å få en ny kvoteavtale på plass med Storbritannia.

- Storbritannia har nå halvparten av makrellkvoten og de største andelen av torsk, hyse og hvitting i EU. I nord har de halvparten av torskekvoten og størsteparten av hysen, så de er et svært viktig land på dette området, sier Sandberg på en pressekonferansen i anledning Brexit onsdag.

Les også: - Skulle ønske britene valgte å bli

Han tror imidlertid det bør være gode muligheter til å få på plass en eventuell ny kvoteavtale med Storbritannia.

- Jeg er forsiktig optimist med tanke på nye samarbeidsavtaler med Storbritannia. Det bilaterale samarbeidet mellom Storbritannia og Norge er svært godt. Dette skal man bygge videre på, relasjonene er sterke og ingenting tilsier at det blir knute på tråden, sier Sandberg.

  Flere utfordringer

Han understreker også at det er flere utfordringer med Brexit knyttet til norsk sjømateksport.

- Storbritannia er et vesentlig sjømatmarked. I 2015 var det vårt fjerde største sjømatmarked, spesielt for laks, torsk og hyse. Det var en 25 prosent vekst i sjømateksport til Storbritannia fra 2014 til 2015 og det bare øker i 2016 også. Det er viktig at markedsadgangen beholdes og styrkes, sier Sandberg.

Han sier at også at krav til veterinærregler, tilsetningsstoffer og grenseverdier, som i dag er regulert gjennom EØS, kan komme til å sprike ved en Brexit.

- Det er ikke sikkert at vi vil ha de samme grenseverdiene, noe som kan gjøre til at det kan komme en grensekontroll, men dette avhenger av avtalen vi eventuelt får med Storbritannia, sier han.

Les også på DN.no i dag:

Telenor med oppsigelser og nedleggelser i Danmark

Høyere arbeidsledighet enn ventet

Kronen styrker seg etter nye tall

Anbefalt fra DNtv:

I Norge har han et enormt skattekrav mot seg. I USA er han i full sving med et nytt milliardprosjekt.
Dette er historien om seriemilliardær og grunder Jostein Eikeland.
01:60
Publisert:

Mimer seg til suksess
Sondre Rodriguez Pedersen (13) fra Drøbak har 660.000 følgere på appen Musical.ly. Slik mimer han seg til suksess.
01:14
Publisert:

Ikke dra hit hvis du har høydeskrekk
Denne helgen åpnet verdens lengste hengebro med glassbunn som gir deg en luftig opplevelse 300 meter over bakken.
00:39
Publisert:
 

Episode 16

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.