Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media sier at det fortsatt er uavklart hvordan kuttene skal fordele seg intern i konsernet, men at en betydelig andel vil være nedbemanning.

Polaris kunngjorde torsdag et forbedringsprogram på 300 millioner kroner som skal realiseres innen 2020.

- En betydelig andel vil være nedbemanning. Når styret har gitt en ramme på 125 millioner kroner for å kunne gjennomføre frivillig nedbemanning, så sier det seg selv. Det er helt nødvendig for å få ned kostnadene, sier Koch til TDN Finans.

Han er bestemt for at kuttene skal komme gjennom frivillig avgang.

- Vi mener at pakkene vi har lagt frem for de ansatte er så gode at vi forhåpentligvis unngår andre løsninger, som oppsigelser. Samtidig er det klart at det er ikke noe alternativ å ikke klare å gjennomføre denne nedbemanningen, sier han.

Koch sier det også er uavklart hvordan kuttene vil bli fordelt mellom selskapene i Polaris.

- Det er ikke fastsatt og vi skal ha være møter om dette mellom selskapene om to-tre uker. Ved siden av nedbemanning, ser vi muligheter innen blant annet trykk og distribusjon. Vi skal se på alle muligheter, sier han.

Han tror man i denne sammenheng vil se mer samarbeid mellom redaksjonene i avisene som følge av den siste kuttrunden.

- Vi vil nok se en utvikling her, men det er opp til redaktørene, ikke meg, sier Koch.

Les også: Varsler betydelig nedbemanning i Aftenposten

Har tre krav foran borgerlig avgiftsmøte

Kan få første polstreik på 30 år

Se DNtv:

Dronevideo viser omfattende ødeleggelser etter jordskjelvet
Dronevideo filmet av italiensk brannvesen viser for alvor hvor omfattende ødeleggelsene er for den italienske småbyen etter jordskjelvet.
00:53
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.