Etter atten år i DNB Markets, har Øystein Dørum sagt opp sin stilling som sjeføkonom i meglerhuset. I desember begynner han som sjeføkonom i NHO.

- Vi står fremfor krevende utfordringer i norsk økonomi, og det er viktig at vi lykkes i å skape nye arbeidsplasser og gjøre oss gradvis mindre avhengig av oljenæringen. Dette er noe jeg håper å bidra til, sier Dørum i pressemelding fra arbeidsgiverorganisasjonen.

Dørum vil lede gruppen med samfunnsøkonomer og gå inn i NHOs ledergruppe. Han ser frem til å jobbe i skjæringspunktet mellom analyse og politikk. I NHO kommer 54-åringen til sitte mye nærmere beslutningene enn det han har gjort i DNB, påpeker Dørum overfor DN.

- Det å være med på å legge premisser for de politiske innspillene organisasjonen skal komme med, synes jeg er en spennende utfordring, sier sjeføkonomen.

Fikk jobbtilbud

Dørum opplyser at det var NHO som kom til han med et jobbtilbud.

- Det er ikke med lett hjerte, men det er en tid for alt, sier han.

- Nå fikk jeg et veldig godt tilbud fra en veldig spennende arbeidsgiver Jeg får mulighet for å gjøre noe av det samme, men vinklet mot noe annet. Litt mer operativt, norgesvinklet og politisk orientert, sier Dørum og viser til at han tidligere blant annet har jobbet syv år i Finansdepartementet.

- En markant profil

Dørum har embetseksamen i samfunnsøkonomi fra Universitetet i Oslo, samt en mastergrad i statsvitenskap fra London School of Economics and Political Science (LSE).

Han er autorisert finansanalytiker og har også grunnfag i sosialantropologi. I tillegg til Finansdepartementet, har han tidligere jobbet Sparebanken NOR og har også et halvt år bak seg som nasjonal ekspert i EU-Kommisjonen.

Administrerende direktør Kristin Skogen Lund i NHO er svært fornøyd med å få den erfarne økonomen med på laget.

- Han er meget dyktig i faget, er høyt respektert, og er i tillegg en markant profil i den norske samfunnsdebatten. Dette er en god nyhet for både NHO og norsk næringsliv, sier Lund pressemeldingen.

Flere forlater meglerhuset

Dørum føyer seg i rekken av profiler som har forlatt DNB Markets det siste året.

Nylig ble det kjent at valutaanalytiker Camilla Viland har sagt opp sin stilling. I likhet med Kjersti Haugland går hun fra DNB Markets til Norges Bank.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: