Den tidligere fallskjermjegeren Erik Bertrand Larssen har slått seg opp som mentaltrener, foredragsholder og forfatter. Samtidig har inntektene til hans eget selskap latt vente på seg.

Ifjor gikk Bertrand AS med et driftsunderskudd på 6,5 millioner kroner, mot et driftsunderskudd på 6,4 millioner kroner i 2014.

Omsetningen falt med 4,9 millioner kroner, til 6,3 millioner kroner i 2015. Årsresultatet endte på minus 8,0 millioner kroner, mot minus 6,2 millioner kroner året før.

Idag er riktignok underskudd, ansatte som flykter og TV-flopp et tilbakelagt stadium for Bertrand Larssen.

Tidligere i år kunngjorde Bertrand AS at driften i selskapet avvikles, og at mentaltreneren begynner hos konsulentselskapet The Boston Consulting Group (BCG).

- Ikke raskt nok nådd målsettingen

- Selskapet har ikke raskt nok nådd målsettingen om vekst basert på rekruttering av nye medarbeidere. Utviklingen har den senere tiden vært positiv, men eier har nå sagt ja til et heltidsengasjement i samme bransje, og som en konsekvens av dette trappes virksomheten i Bertrand AS ned, heter det i styrets beretning til årsregnskapet.

Bertrand Larsen ble kjent i TV-programmet «Bertrands metode» på TV 3, som er «en metode med mentale teknikker for å prestere bedre i hverdagen». Programmet ble tatt av lufta etter syv av de ti episodene.

42-åringen har blant annet vært mental trener for langrennsløperen Petter Northug og golfspilleren Suzann Pettersen, og har også hatt tidligere BCG Norge-sjef Adam Saga Ikdal på kundelisten.

- Frivillige sluttavtaler

Gjennom Bertrand AS har Bertrand Larsen solgt et vidt spekter av tjenester, alt fra personlig trening, foredrag, lederutvikling til å arrangere «helvetesuker» for næringslivet.

Selskapet hadde 22 ansatte i 2015, ifølge årsregnskapet.

- Resultatet av nedtrappingen er at det er inngått frivillige sluttavtaler med selskapets ansatte samtidig som det er inngått sluttavtale for leie av selskapets nåværende lokaler. Virksomheten Bertrand AS vil videreføres, dog i en vesentlig mindre målestokk i den perioden hovedeier har et heltidsengasjement hos det internasjonale selskapet, heter det i beretningen.

DN har ikke lykkes i å komme i kontakt med Bertrand Larssen tirsdag. Da han ifjor måtte avvikle sitt eget medieselskap, Bertrand Media as, svarte coachen på denne måten:

- Jeg fokuserer igjen på kjernevirksomheten til Bertrand, som er lederutvikling og mental trening, skrev Erik Bertrand Larssen som er gift med Mohn-arving Louise Mohn (42).

Bertrand Larssen har tidligere blant annet jobbet i Finansbanken, Netcom og Mercuri Urval etter han la sin militære karriere på hyllen.

Hør DNs podcast: Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Anbefalt fra DNtv:

Krangler om junkfood og klima på oljemessen i Stavanger
Fornybarinvestor Jens Ulltveit-Moe og oljegründer Erik Haugane krangler om om alt fra hamburgere til den siste oljen.
02:30
Publisert:
 

 
Denne idretten ble «født» en fuktig kveld i Sverige, og vokser raskt i Norge
Pontus Flingdal viser deg hva du trenger av utstyr.
01:58
Publisert: