TDN Finans' presseklipp:

- VIL STIGE MER ENN 25 PROSENT I 2016.
Det har vært svært høy temperatur i boligmarkedet i Oslo i august. Leilighetsprisene i hovedstaden vil stige betydelig i år, tror Grethe Meier, administrerende direktør i Privatmegleren. Sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets mener det er et tydelig boblesignal hvis prisveksten på leiligheter i Oslo stiger opp mot 25 prosent i år. (DN side 8-9)

TRØIM STRAMMER GREPET.
London-baserte Tor Olav Trøim og Celina Midelfart har snart to av ti styremedlemmer i Storebrand, selv om de eier vel to prosent av selskapet. Onsdag kalte Storebrand inn til ekstraordinær generalforsamling for å få inn Jan Chr. Opsahl (67) som styremedlem. Fra flere hold får DN bekreftet at det er Trøim og hans medarbeidere som har jobbet for å få Opsahl til Storebrand-styret. (DN side 12)

- DET BLIR MER BLOD, TÅRER OG TAPTE PENGER.
Tidligere Seadrill-topp Rune Magnus Lundetræ tror likevel det er mye penger å tjene på restruktureringene i oljeservice, og særlig i rigg. (FA side 10-11)

- VI FRYKTER FOR EKSISTENSEN.
Supplyskipsrederen Per Sævik må ha en avtale med obligasjonseierne på plass innen uker for rederiet Havila. Hvis ikke kan det være over og ut, frykter sunnmørsrederen. (DN side 14-15)

RØKKES FOLK VIL TA MER.
Før Kjell Inge Røkkes siste oljefusjon er fullført, snakker oljesjefen hans allerede om nye oppkjøp. - Vi er jo opptatt av at det skal være en kontinuerlig prosess. Man bruker tid på å lande saker og ting, men hvis du mister momentum, blir jeg bekymret for det også, sier toppsjef Karl Johnny Hersvik i oljeselskapet Det norske. (DN side 16)

VERDIRAS FOR RIEBER.
Egenkapitalen er i fritt fall for GC Rieber Shipping, og snart er også det bergensbaserte rederiet i brudd med bankenes lånevilkår. (FA side 8)

SPÅR STRAMT OLJEMARKED FRA NESTE SOMMER.
Etter to år med overtilbud er oljemarkedet i ferd med å balansere seg. Sommeren 2017 vil bli starten på retur til et stramt oljemarked, ifølge IEA-topp Kamel Ben Naceur. (FA side 12)

DØRÅPNEREN I BRASIL.
Alfredo Luiz Naslausky i brasilianske Grupo CBO har bestilt skipsdesign- og utstyr for flere milliarder kroner hos norske leverandører. Ytterligere to kontrakter skal signeres med Havyard. (FA side 14-15)

HAR HENTET 67 MILL. PÅ MINIBØRS.
De syv børsnoterte selskapene på den nye markedsplassen Merkur Market har så langt hentet inn 66,6 millioner kroner. (FA side 24-25)

UTBYTTER PÅ 2 MILLIARDER.
John Fredriksen har fått utbytter på over 2 milliarder kroner fra Frontline, Marine Harvest og Ship Finance det siste året. (FA side 28-29)

VIL KJØPE FLERE SKIP.
John Fredriksens tanksjef, Robert Hvide Macleod, sitter på gjerdet og venter på at prisene på brukte skip skal falle enda mer. (FA side 28-29)

TILFREDS MED UTBYTTESIGNALER.
Opera-eiere venter utålmodig på milliardutbytte etter salget av forbrukerdivisjonen. - Jeg var vel ikke helt fornøyd med utbyttesignalene etter å ha hørt på kvartalspresentasjonen, men etter at jeg snakket med Sverre Munck, Operas styreleder, ser det bedre ut, sier mangeårig Opera Software-aksjonær Christian Petersen. (FA side 29)

SATSER 30 MILL. PÅ NY FABRIKK.
Sørlandschips er små, men hevder at de ikke merker kampen om hylleplassen i dagligvare. - Så lenge vi leverer gode produkter har vi et godt samarbeid med handelen, sier daglig leder. (FA side 30-31)

SVERMER RUNDT AMEDIA-SJEFEN.
Konsernsjef Didrik Munch i Schibsted og Per Axel Koch i Polaris Media vil selge annonser sammen med Are Stokstad i Amedia. De frykter han heller velger Google. (FA side 32-33)

Les også: Asia i dag: Kina-eksperter uenige – vekst eller stagnasjon?

Mexicanere i harnisk etter Trump-besøk

Trump: Nulltoleranse for kriminelle innvandrere

Evry kutter 80 stillinger på Fornebu (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN spesial: Oljekrisen. Er den over?

Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor