Det er en av de mest omfattende rettsprosessene noensinne som nå er avsluttet. I en kort pressemelding igår ettermiddag offentliggjorde påtalemyndigheten at de ikke kommer til å anke dommen fra Gulating langmannsrett. Da ble Berge Gerdt Larsen frifunnet. I Bergen tingrett ble Larsen dømt fem års fengsel hvorav to år og seks måneder ble gjort betinget.

I pressemelding fra førstestatsadvokat Elisabeth Deinboll og statsadvokat Jan-Inge Wensel Raanes heter det at «etter en helhetsvurdering har påtalemyndigheten besluttet å godta lagmannsrettens frifinnende dom». Dagens Næringsliv har ikke lyktes å få en umiddelbar kommentar fra Larsens forsvarer Anders Brosveet.

Brosveet og Larsen har tidligere varslet et stort søksmål i etterkant av saken for tapte forretningsmuligheter. Larsen har hevdet at han ikke har maktet å skaffe finansiering til prosjekter på grunn av tiltalen og etterforskningen mot ham. Rettsprosessen knyttet til saken har trolig kostet ovr 100 millioner kroner.

- Det er vår oppfatning at det ikke var grunnlag for anke, slik påtalemyndigheten nå tydeligvis også har innsett. Det er mer enn på tide at det settes punktum for den urettmessige forfølgningen mot Berge Gerdt Larsen som har pågått i mer enn 11 år, sier advokat Erik Ulvesæter. Han er en av forsvarerne til Berge Gerdt Larsen.

Dagens Næringsliv har ikke lyktes å få kontakt med Berge Gerdt Larsen. Påtalemyndigheten ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til saken.

Følg markedene med DN Investor

Se DNtv:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert:

Her får barna smake maur fra Maaemo
Jørgen Lund Dalen (8) smaker på maur, servert av Maaemo-kokk Peder Støylen. Maaemo, Kontrast, Sentralen, Det norske kokkelandslaget og flere andre kokker i toppsjiktet stilte opp gratis på Geitmyra matkultursenters 5-årsjubileum søndag.
01:05
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.