Tidligere Statoil-og BG Group-sjef Helge Lund blir ny rådgiver (operating adviser) i det amerikanske investeringsselskapet og oppkjøpsfondet (P/E) Clayton, Dubilier & Rice (CD&R), ifølge en melding onsdag.

- CD&R har en strålende historie med å levere glimrende resultater, sterk finansiell disiplin og å bygge sterke verdibaserte kulturer. Selskapets strategi og tilnærming er en god match for meg, og jeg ser frem til å bruke min erfaring og nettverk til å finne nye investeringsmuligheter samt hjelpe porteføljeselskapene til å bygge verdier, sier Lund i meldingen.

Lund gikk av som Statoil-sjef etter ti år i 2015 for å bli sjef i BG Group. I februar i år forlot Lund sin stilling som toppsjef i det britiske olje- og gasselskapet BG Group etter at Shell kjøpte opp og slo seg sammen med selskapet.

Lund hadde på forhånd varslet at han ville forlate selskapet så snart sammenslåingen var fullført. Han har siden startet sitt eget selskap, Inkerman Holding, som skal blant annet drive med veldedighet.

CD&R har kontorer i London og New York og er grunnlagt av blant andre den tidligere McKinsey-konsulenten Martin Dubilier. Lund startet sin karriere i det anerkjente amerikanske konsulentselskapet.

Lund er for tiden også styremedlem i oljeservicegiganten Schlumberger og i International Crisis Group. Han er også i styret til det færøyske investeringsselskapet Tjaldur sammen med sin tidligere Statoil-kollega Rúni Hansen.

Når Lund blir rådgiver for CD&R blir han del av en eksklusiv gruppe som også inkluderer den legendariske GE-toppsjefen Jack Welch, tidligere Tesco-sjef Terry Leahy og tidligere Boeing-topp James McNerney.

CD&R er på private hender og ble startet i 1978. Siden den gang har investeringsselskapet forvaltet omlag 22 milliarder dollar i investeringer i 70 selskaper, med samlede transaksjoner på over 100 milliarder dollar.

Les også: - Tiltak fra Opec er usannsynlig

Etterforsker Exxons verdisetting av oljereserver

Over 300 oljeserviceansatte tas ut i streik

Følg markedet med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Se DNtv:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.