Marine Harvest mener det er store svakheter ved forvaltningsmodellen som regjeringen har sendt ut på høring.

De ber om at «høringsprosessen rundt ny modell for kapasitetsvekst og implementeringsprosessen utsettes til modellen er kvalitetssikret og validert».

Det fremgår av selskapets høringssvar onsdag.

Marine Harvest mener blant annet modellen må baseres på en høyere oppløsning enn 800 meter, og på minst fem års værdata, mot to år i dagens modell.

«Det er i prosessen rundt validering av modellen kommet frem svært relevante innvendinger fra forskningsmiljøer, og vi forutsetter at disse blir ivaretatt før modellen sendes ut på ny høring», heter det.

Marine Harvest stiller seg dermed bak Sjømat Norge, Norsk Industri og NSL som i et høringssvar tirsdag ba om at høringsprosessen og implementeringen utsettes. LO oppfordret på sin side Nærings- og fiskeridepartementet til å trekke forslaget om nytt forvaltningsregime. De foreslår at man gjennom dialog med forskningsinstitusjonene og havbruksnæringen foretar en grundig gjennomgang av modeller og forslag.

I en kommentar til Intrafish onsdag ettermiddag medga fiskeriminister Per Sandberg at alle er enige om at det er kunnskapshull i modellen fra havforskningsinstituttet. Han understreker også at et nytt forvaltningsregime er vedtatt av Stortinget.

-Jeg er klar over at Sjømat Norge ikke ønsker nytt forvaltningsregime overhodet. Det er imidlertid vedtatt i Stortinget, sier Sandberg til Intrafish.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: