Det kommer frem av dommen fra Oslo byfogdembete, melder NRK.

I juni ble Hæhre Entreprenør avvist i konkurransen om en kontrakt på E6 Helgeland til en verdi av 2 milliarder kroner. Anbudspapirene ble nemlig levert i Mosjøen og ikke i Oslo, og dermed i feil by, ifølge Statens vegvesen.

Det gjorde at entreprenøren ikke fikk være med i konkurransen om utbygging. Hæhre Entreprenør mente Vegvesenet endret innleveringssted underveis i prosessen, uten at de ble informert. Men den forklaringen kjøpte ikke retten.

- Retten er kommet til at Statens vegvesens beslutning om å avvise Hæhres tilbud fra konkurransen ikke er truffet i strid med anskaffelsesregelverket. Hæhre har etter dette ikke sannsynliggjort at Statens vegvesen har gjort feil ved å avvise selskapets tilbud fra konkurransen, heter det.

Hæhre Entreprenør må i tillegg betale nærmere 800.000 kroner i sakskostnader til staten ved Samferdselsdepartementet. Entreprenøren må også ut med en halv million kroner til konkurrenten Skanska, som fikk oppdraget med å bygge E6 Helgeland sør, skriver NRK.

Les også: Tredobler behandlingstiden for skatteklager: Kan ta inntil et halvt år

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: