TDN Finans' presseklipp:

TROR NORGE UNNGÅR «DANSK SMELL».
Konsernsjef Thomas Borgen (52) i Danske Bank tror boligmarkedet styrer unna smellen Danmark gikk på etter finanskrisen. Banken gir full gass på utlån i Norge.- Det er viktig å se på bakgrunnen for boligprisoppgangen i Norge. Det har vært en voldsom tilflytting til storbyene, moderat boligbygging og det er utsikter til lave renter i lang tid, sier Borgen. (DN side 4-5)

SENDT TIL NORGE FOR Å RYDDE OPP.
Eni har ikke forstått risiko godt nok, ifølge selskapets nye Norges-direktør Phil Hemmens. -Eni har sendt meg til Norge for å rydde opp, sier han. 42 uønskede hendelser på Goliat-plattformen er rapportert mellom juni 2015 og august 2016. (DN side 6-7)

RISIKERER KJEMPESMELL PÅ NY AVGIFT.
Norske rådgivningsfirmaer kan gå på store tap på den nye flypassasjeravgiften. - Uheldig, sier PwC-direktør Per Kirknes. (DN side 10-11)

- HAR ALLE PENGENE HAN TRENGER.
Mens det ryktes i laksenæringen at Inge Berg og Nordlaks er neste oppdrettsselskap som skal på børs, er analytikerne av en annen oppfatning. - Slike prosesser blir ofte drevet frem av generasjonsskifter eller betydelige kapitalbehov. Inge Berg er ingen olding, privat har han alle pengene han trenger, og med dagens inntjening og framtidsutsikter for Nordlaks har de ingen problemer med å finansiere det de måtte behøve av kapital gjennom banken, til gunstig rente, sier analytiker Lage Bøhren i Carnegie. (FA side 4-5)

VENTER FLERE TRANSAKSJONER PÅ NORSK SOKKEL.
ExxonMobil skal, i likhet med Shell og Tullow Oil, være på vei bort fra norsk sokkel. John Olaisen i ABG Sundal Collier venter flere transaksjoner fremover. -Det har vært mange selgere på norsk sokkel de siste to årene, men prisforventningene har vært for høye. Nå har de kommet litt ned, samtidig som oljeprisen har steget litt, så det har kommet flere kjøpere på banen, sier Olaisen. (FA side 6)

TVILER MER OG MER PÅ AKU.
Når det ene ledighetsmålet er høyt og stiger, mens det andre er lavt og synker, da velger Norges Bank det laveste. (FA side 12)

UTELUKKER IKKE OPPKJØP.
Verdens største leverandør av flytende importterminaler for naturgass, Excelerate, er igjen til salgs. - Jeg forventer at vi blir kontaktet av JP Morgan. Excelerate er til salgs, og så vidt jeg vet er det JP Morgan som har ansvaret for å gjennomføre transaksjonen. Vi kjenner selvfølgelig godt til selskapet, ettersom det er dem vi konkurrerer mest mot, sier Sveinung Støhle, konsernsjef i Höegh LNG. (FA lørdag, side 14-15)

- VISER AT ET NYTT FLERTALL ER MULIG.
Ny meningsmåling viser flertall for de tidligere regjeringspartnerne for første gang siden oktober i fjor. (Dagbladet.no)

Les også: Frykter at «røde Kina» kjøper Europa

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: