Gjensidige Forsikring varlser kutt av omlag 190 årsverk i stab- og støttefunksjoner i løpet av 2017, ifølge en melding mandag.

- Målet er å unngå oppsigelser ved å tilby frivillige løsninger til medarbeidere, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i meldingen.

Selskapet vil i tredje kvartal 2016 gjøre en engangsavsetning på om lag 120 millioner kroner til dekning av restruktureringskostnader, opplyses det.

"Gjensidiges finansielle mål forblir uendret", heter det.

Gjensidige gjør også endringer i konsernledelsen.

Jostein Amdal blir ny finansdirektør etter Catharina Hellerud, som fortsetter som konserndirektør, nå med ansvar for konsernområdet Analyse,Produkt og Pris.

Amdal har ledet kapitalstyring og M&A de to siste årene, og har tidligere vært risikoansvarlig i konsernet, fremgår det.

Martin Danielsen går ut av konsernledelsen for å lede Gjensidiges satsing på analytisk drevet forsikring. Krister Aanesen tiltrer som fungerende konserndirektør med ansvar for Privat-segmentet når Hege Yli Melhus Ask går i foreldrepermisjon.

Endringene i konsernledelsen skjer fra 1. oktober 2016.

Les også: Nedgraderer flere lakseaksjer

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

 
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: