Arbeidstilsynet har siden 2015 gjennomført 3.000 tilsyn i overnattings- og serveringsbransjen.

Åtte av ti virksomheter har fått en eller flere reaksjoner.

– Det er altfor mange arbeidsgivere som ikke følger de helt grunnleggende reglene i arbeidslivet. De må ta det ansvaret de har for å tilby sine ansatte trygge, gode og lovlige arbeidsforhold, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

Overnattings- og serveringsbransjen er en av de prioriterte næringene for Arbeidstilsynet i 2015 og 2016.

I løpet av toårsperioden skal det gjennomføres til sammen 4000 tilsyn i bransjen.

Forebygging av sosial dumping, styrket tilrettelegging og oppfølging og øking arbeidsmiljøkunnskapen hos unge arbeidstakere har vært noen av de store aktivitetene for Arbeidstilsynet i denne næringen.

Funnene fra de 3000 tilsynene som er gjennomført så langt, viser blant annet at det er store mangler når det gjelder arbeidsavtaler, overtidsbetaling, arbeidsplaner, leders HMS-opplæring og valg av og opplæring av verneombud.

Arbeidstid er en av de store utfordringene i bransjen, og det er her Arbeidstilsynet finner de groveste bruddene.

– Mange ansatte jobber enormt lange vakter – helt opp imot 17-18 timer flere dager i strekk, sier Arbeidstilsynets direktør.

 

Les også: Her tar de lunsjen på alvor

- Det er ekstrem usikkerhet i markedet nå

Ny finansdirektør i DNB

 

Se DNtv:

- Trump er fantastisk!
Shadow Klan fra Detroit rapper helst om astrofysikk og kosmologi, men synger gjerne ut om Donald Trump og Hillary Clinton.
01:07
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.