– 200 milliarder kroner er mulig, men da må man ønske det. Jeg ser ingen grunn til at fiskerinæringene ikke skal bli den ledende norske næringen i fremtiden. Vi har de fleste forutsetningene og får jeg med næringen på en bærekraftig satsing, er tjue prosent vekst i året mulig, sier Sandberg til VG.

Det ligger allerede an til et rekordsterkt år for fiskerinæringen på 90 milliarder kroner, men Sandberg sier det må satses utover laks og oppdrett for å nå målet

– Vi er helt avhengig av å få opp fangstnivået for torsk og hvit fisk og pelagisk fisk (makrell og sild). Vekst innen oppdrett og fiske vil kunne gi mange tusen nye arbeidsplasser langs kysten vår, sier Sandberg.

Positiv bransje

Markedsinnsiktsdirektør Asbjørn Warvik Rørtveit i Norges sjømatråd er positiv.

– Vi liker veldig godt signalene fra Sandberg og skal gjøre vårt for at bransjen kan vokse i årene som kommer, sier han.

Så langt i år ligger norsk sjømateksport på 56,3 milliarder kroner hvor av laksen utgjør 37,8 milliarder, etterfulgt av torsk på 5,8 milliarder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Får kjøpssignaler i fiskenæringen dnPlus (DN+)
 

Dette er de norske «gullarbeidsplassene»  

Lakseprisen faller - men det kommer kanskje ikke du til å merke