Det amerikanske utenriksdepartementet legger ut USAs nåværende ambassadebygning i Henrik Ibsens gate 48 i Oslo ut for salg, opplyser eiendomsrådgivningsselskapet CBRE as i en pressemelding mandag kveld.

Ambassaden er tegnet av den finske arkitekten Eero Saarinen og sto ferdig i 1959. Kontoreiendommen består av rundt 6000 kvadratmeter over syv plan.

Målet er å selge eiendommen innen sommeren 2017, opplyser CBRE i meldingen. Selskapet skal være transaksjonsrådgiver for salget og regner med å legge eiendommen ut i markedet ved årsskiftet.

CBRE er et internasjonalt eiendomsrådgivningsselskap med 450 kontorer over store deler av verden. Selskapet er notert på New York-børsen i USA.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.