Etter omfattende testing, fikk Janusfabrikken den viktige kontrakten i slutten av august, og nå får bedriften endelig lov til å snakke høyt om avtalen, skriver Bergensavisen.

Kontrakten gjelder leveranser til de militære styrkene i samtlige NATO-land i tre år, med mulighet for å forlenge med ytterligere to år.

– Vi har hatt kontrakten i halvannen måned nå, og har allerede mottatt mer ordrer enn det som var estimatet for et helt år. Vi er optimister, sier en fornøyd Janus-direktør Arne Fonneland.

Han sier til avisen at de har gjennomgått en hundre ganger så stor test som de vanligvis gjør, og at det har tatt tre ganger så lang tid. Normalt testes 5-6 plagg. Denne gang var det 5-600 plagg.

Nyansettelser

Han sier kontrakten gjør at bedriften trenger flere ansatte. Han har allerede ansatt 5-6 personer i år og sier han kommer til å trenge flere, men kan ikke si hvor mange det er snakk om totalt.

– Nå produserer vi mer enn på lenge. Maskinene går med ekstra høy omdreining. Vi har det riktig så moro på jobb for tiden, sier Fonneland entusiastisk.

Fabrikken har lang erfaring med å levere til forsvaret i flere land, men Fonneland understreker at den nye kontrakten er uavhengig av det bedriften har gjort før.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Hundre dagers ensomhet magasinetPlus (DN+)