Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions tror selskapet kan bli en ledende aktør på utvikling av modne felt i Brasil innen to til tre år etter kjøpet brasilianske C.S.E.

Aker Solutions inngitt avtale om kjøp av 70 prosent av C.S.E. i forrige uke. På kvartalspresentasjonen sier Araujo at målet nå er å bli en ledende brownfield-aktør i Brasil.

-Vi kommer nok til å være der om to-tre år avhengig av hvordan markedet utvikler seg. Med vår kunnskap, rykte og balanse kan vi angripe større prosjekter enn det CSE kan gjøre alene i dag, sier Araujo til TDN Finans.

Han sier at mesteparten av veksten til Aker Solutions vil komme utenfor Norge i tiden fremover, men vil ikke peke ut et spesielt marked.

- Vi har allerede en god plassering i alle markeder. Vi ser vekst i Asia-stillehavsregionen, spesielt for gass. Vi ser muligheter i Brasil og dessuten nye steder som Guyana med Exxon. Vi vil fortsatt være sterke i Norge og jeg tror du kan vokse her også, men verden er et stort sted. Jeg tror vi kan få opp vår internasjonale vekst fremover, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.