F .v. advokat Einar Engh, advokat Harald Hjort og en fremoverbøyd Øyvind Sandvik. Sandvik var tidligere adm.dir. og eier i selskapet Ranstad Norway. Han fikk sparken og saksøker nå selskapet.

Anklages for fryktregime

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Flere sentralt ansatte i rekrutteringsgiganten Randstad mener Øyvind Sandvik hadde en lederstil som baserte seg på frykt, og beskriver en uforutsigbar hverdag, med redde ansatte som aldri fikk noe varsel før sjefen eksploderte, skriver Dagens Næringsliv.

Pål Zubi og Øyvind Sandvik bygde i løpet av åtte år opp det som i dag er et av de største rekrutteringsfirmaene i Norge, Randstad Norge.

De to gründerne ble rike da deres felleseide rekrutteringsselskap ble kjøpt opp i 2006.

Da de to møttes i Oslo tingrett denne uken, utvekslet de ikke ett ord.

Ti siders varslingsbrev
Zubi skrev ifjor et ti sider langt varslingsbrev til styreleder om et uutholdelig arbeidsmiljø og en uakseptabel lederstil fra Sandvik i de mange årene han var i selskapets ledergruppe. Det endte med at Sandvik fikk sparken som sjef i selskapet.

Sandvik avviser fullstendig de alvorlige anklagene, som har kommet frem mens Oslo tingrett har behandlet hans søksmål mot sin tidligere arbeidsgiver for usaklig oppsigelse (se egen sak). Sandvik mener oppsigelsen er rettsstridig.

– Hvis folk stiller spørsmål ved hans lederstil eller planlegger å forlate selskapet, snakker han nedlatende om vedkommende, sier at personen ikke har gjort jobben sin eller stempler personen som en bråkmaker. Han har flere ganger truet med å sparke ansatte hvis de gjør feil, gjerne foran hele kontoret. En gang i et ledermøte truet han med å banke opp en tidligere resepsjonist, hvis han møtte henne i en mørk sidegate. Dette var etter at den samme resepsjonisten hadde blitt presset ut og med all rett krevde kompensasjon for arbeid hun hadde utført for selskapet, skrev Zubi.

Skal ha blitt skviset ut etter fødsel
Zubi varslet også om at Sandvik hadde fått en annen resepsjonist i selskapet til å slutte fordi hun ble gravid.

– Det er strengt forbudt i henhold til norsk lov. Sandvik har flere ganger sagt at «her gjelder ikke Norges lover, men mine lover», skrev Zubi.

– Sandvik ble fly forbanna fordi hun var blitt gravid. Hun hadde fått ny jobb i firmaet og kunne hun ikke bli gravid, var hans innstilling. Han sa han skulle sørge for hun ikke kom tilbake til jobben ved å gjøre arbeidssituasjonen hennes så umulig at hun ikke hadde noe annet valg enn å slutte, sier Zubi til Dagens Næringsliv.

Statsautorisert revisor Kristin Lossius var også del av ledergruppen i Randstad i flere år, før hun sluttet i selskapet høsten 2010. Hun sier til DN at hun at alle de som jobbet der, kjenner seg igjen i det som står i brevet til Zubi.

- Sjokkert
Øyvind Sandvik sa i retten at han ble sjokkert da han fikk vite om varslingsbrevet fra Zubi.

– Vi hadde jobbet sammen siden 2002, og jeg hadde ikke oppdaget at han hadde et horn i siden til meg. Det må han ha skjult godt. Vi som har funnet på så mye morsomt sammen, og så gjør han det han gjør. Det brevet henger ikke sammen. Det var ekstremt illojalt, sa Sandvik.

Sandvik sa i retten at Zubi skaper et bilde av ham som et monster, som ikke kan behandle mennesker.

- Jeg lurer på om han var ved sine fulle fem da han skrev brevet, sa Sandvik

Sandvik sa til DN etter sitt vitnemål, at det er en rekke ting som er løgn i brevet, blant annet at han truer ansatte med juling og sparken. Han avviser også historien om at han skal ha sparket en ansatt fordi hun ble gravid.

Lese hele saken i Dagens Næringsliv fredag med hele intervjuet med Øyvind Sandvik og flere beretninger fra tidligere kolleger.

Les også: Her er jobbene ingen nordmenn vil ha