- Det går ganske godt i norsk økonomi. Vi har vekst, lav ledighet og høy sysselsetting. Vi tror også norsk økonomi vil vokse videre både i år og neste år. Likevel må vi vokte oss for å bruke situasjonen som en sovepute, sa finansminister Siv Jensen (FrP) under Finansnæringens dag på Radisson Blu Plaza Hotel tirsdag.

Lavere vekst

I salen satt det rundt 900 fremmøtte - blant dem bransjetopper, politikere og analytikere. Aldri før har så mange funnet veien til det årlige arrangementet, som holdes i regi av bransjeorganisasjonen Finans Norge.

- På tross av god fart, vil veksten trolig bli lavere enn vi har sett så langt i dette århundre. Under overflaten ligger det noen utfordringer som gjør oss sårbare, advarte Jensen.

Ser løsning

- Selv om lønnsomheten i næringslivet har vært gjennomgående god, er todelingen stadig mer synlig. I skyggen av bedrifter som har hatt deler av sin aktivitet mot oljesektoren, sliter konkurranseutsatt industri med mangel på kompetanse og kraftig konkurranse fra utlandet. Situasjonen er ikke blitt lettere av at kostnaden i Norge de siste åtte årene har blitt langt høyere enn land vi handler med - uten at produktiviteten har økt i samme takt, sa hun.

Finansministeren mener riktignok hun har løsningen.

- Vi må erkjenne utfordringene. Vi har både tid og krefter til å løse dem, sa Jensen.

- Et viktig mål for Frp og Høyre er å styrke konkurransekraften, sa hun.

Les også: Svensk sjef deler ut drømmebonuser til ansatte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.