Årsaken er at det spekuleres i at den amerikanske sentralbanken Federal Reserve nærmer seg en økning av styringsrenten, skriver Bloomberg News.

Venter enda sterkere dollar

Goldman Sachs sier i et kundenotat at det kan ventes ytterligere dollaroppgang, ettersom investorer tar penger ut av eurosonen.

Dollar steg til et seks måneders toppnivå mot en kurv av andre hovedvalutaer, i påvente av onsdagens offentliggjøring av referatet fra Feds rentemøte i juli.

Priser inn

- Valutamarkedene priser trolig inn en tidligere enn ventet renteøkning fra Fed, før referatet offentliggjøres, sier Masato Yanagiya, sjef for valutahandel i Sumitomo Mitsui Banking i New York, til nyhetstjenesten.

Euro noteres onsdag morgen til 1,3302 dollar, mens dollar handles for 103,24 yen. I New York sent tirsdag kveld var disse valutakryssene på henholdsvis 1,3320 dollar og 102,91 yen.

Kronen er onsdag morgen svekket med nesten halvannen øre mot euro, til 8,2191, sammenlignet med kursen ved stengetid for Oslo Børs tirsdag. I samme tidsrom er kronen svekket med nesten to øre mot dollar, til 6,1790.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.