Referatene fra rentemøtene i Bank of England og Federal Reserve ble lagt frem i løpet av gårsdagen.

Rente- og valutaprognosene til DNB Markets speiles av flerhastighetsoppsvinget i de internasjonale markedene.

Snart full kapasitet

«I USA og Storbritannia nærmer økonomien seg full kapasitet. Derfor tror vi Bank of England og Fed vil heve styringsrenten i henholdsvis februar og mars neste år. ECB er neppe ferdig med den usedvanlige ekspansive pengepolitikken før 2018. Den svake veksten i norsk økonomi gjør at Norges Bank drøyer med første renteheving til mars 2016, seks måneder senere enn vi tidligere la til grunn», heter det i morgenrapporten til DNB Markets.

DNB-økonomene venter at den norske kronen vil styrkes på helt kort sikt, men vil svekke seg mot 8,40 mot euro om 12 måneder.

«Deretter ser vi for oss en moderat styrking av kronen,» heter det.

Første gang på tre år

Nordea Markets venter også renteøkning i Storbritannia innen kort tid, etter at to representanter i BoE stemte for en renteøkning på 25 basispunkter. Det er første uenighet på tre år.

«At to medlemmer vil ha økning allerede nå styrket klart troen at renteøkningen ikke er langt unna. Pundet styrket seg, men det er mulig reaksjonen ble noe dempet av at møtet var før det siste overraskende lave inflasjonstallet», skriver Erik Bruce og Jacob Stræte i Nordeas morgenrapport.

De skriver at det er overhodet ingen grunn til å tro noe lignende er på gang i ECB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.