Direktør James Bullard i St. Louis Federal Reserve foreslår at Fed bør ta en pause i nedtrappingen av verdipapirkjøpene for å sikre at inflasjonen og inflasjonsforventningene er i tråd med målet.

Det skriver Market News International torsdag kveld.

- Vi må sørge for at inflasjonen og inflasjonsforventningene forblir nær målet vårt, og på grunn av det tror jeg det er fornuftig at Fed bruker klausulen som sier at «videre nedtrapping av verdipapirkjøpene er avhengig av utviklingen i nøkkeltall. Vi kan ta en pause i nedtrappingen ved dette veiskillet og vente å se hvordan nøkkeltallene utvikler seg inn i desember, sier Bullard.

Bullard viser til at det er viktig for sentralbanken å vise at de er troverdige overfor inflasjonsmålet.

- Det er enkelte steg vi kan ta, eller komitéen kan vurdere på oktobermøtet, vil være å ta en pause i nedtrappingen, for å få mer data og se hvordan utsiktene til USA utvikler seg over resten av året og inn i neste, sier Bullard.

Bullard tror at dersom økonomien er like robust som han beskriver den som kan de avslutte verdipapirkjøpprogrammet i desember.

- Men dersom markedet har rett, og dette beskriver noe mer alorlig for amerikansk økonomien, kan komitéen har mulighet til å vurdere å trappe opp igjen kjøpene på det tidspunktet, sier Bullard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.