Norges Bank ventes å holde styringsrenten uendret torsdag. Økonomene mener kommentarene sentralbanken vil gi rundt markedsuroen den seneste tiden, blir det mest spennende.

Økonomene viser til at usikkerheten rundt de globale vekstanslagene har økt siden forrige rapport, og at oljeprisen og renteforventingene ute er lavere. Faktorene som trekker i retning av en høyere rentebane er en svakere krone og reduserte utlånsrenter til husholdninger og foretak.

Vil gjenta mye av budskapet

Samtlige 12 økonomer TDN Finans har snakket med tror sentralbanken holder styringsrenten uendret på torsdag. De fleste tror sentralbanken vil gjenta mye av budskapet fra forrige rentemøte i september.

- Vi vil kun få en kort uttalelse fra Norges Bank, og det har bare gått en måned siden forrige rentemøte der de publiserte Pengepolitisk rapport, sier sjefstrateg Erica Blomgren i SEB til TDN Finans.

- Ikke spesielt svake nyheter for Norge

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank mener Norges Bank vil anerkjenne at det er større usikkerhet for global vekst og at oljeprisene har falt, som igjen kan påvirke oljeinvesteringene mer enn Norges Bank har lagt til grunn hittil.

På den andre siden mener Andreassen at det ikke har kommet nyheter for Norge som har vært spesielt svake.

- Det har ikke vært noen tegn i boligmarkedet, kredittmarkedet, detaljhandelen eller andre indikatorer de følger med på, som tyder på at det er noen endring i kursen til norsk økonomi så langt, sier Andreassen.

Les også:

Oljeprisen kan gi rente under én prosent

Fyrer opp boligprisene

- Boliglånskundene burde også lide

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.