Omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 0,6 prosent fra september til oktober i år, viser sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå. Dette skjer etter en nedgang på 0,1 prosent fra august til september.

Detaljomsetningen, eksklusive motorkjøretøyer, var ventet å være opp 0,5 prosent på månedsbasis i oktober 2014, målt med sesongjustert volumindeks, ifølge anslag TDN Finans hadde hentet inn fra seks makroøkonomer på forhånd.

I september falt indeksen med -0,1 prosent.

De fleste bransjene hadde en økning i omsetningsvolumet fra september til oktober i år.

Butikker som selger sports- og fritidsutstyr, og butikker som selger audio- og videoutstyr, var i tillegg til salg via Internett det som bidro mest til økningen i omsetningsvolumet. Salg av bøker, klær og sko hadde derimot en liten nedgang fra september til oktober i år, ifølge SSB.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.