Norges Banks regionale nettverksindikator for produksjonsvekstforventninger neste seks måneder er 0,66 mot 0,95 forrige gang.

Det fremgår av rapporten fra Norges Banks Regionalt Nettverk 4/2014, publisert fredag.

Falt

Tallet for de seneste tre månedene falt til 0,7 fra 0,79.

Indeksen går fra -5 til +5, der -5 indikerer stort fall mens +5 indikerer kraftig vekst.

Kontaktene rapporterer at produksjonen har vokst ganske moderat de seneste tre månedene, men at veksten har avtatt litt fra forrige runde.

«Utviklingen har så langt vært noe svakere enn kontaktene så for seg i august. Det var særlig lavere aktivitet i petroleumsnæringen som bidro til å dempe veksten, mens noe vekst i boligbyggingen og økende offentlig invester har bidratt til å holde veksten oppe», heter det.

Venter vekst

Kontaktene venter stabil vekst det neste halvåret, noe svakere enn forventningene ved forrige runde.

Utviklingen i oljeleverandørnæringen har vært svakere enn kontaktene så for seg i august.

«Flere av kontaktene meldte også om at oljeselskapenes innstramminger har fått raskere effekt enn de tidligere hadde antatt. Samlet ventet kontaktene et ganske tydelig fall i aktiviteten de neste 6 månedene», heter det.

Les også:
Kristian Siem hudfletter offentlig sektor generelt, Arbeidstilsynet spesielt
Slik tjener Norge på oljeprisfallet
Statoil-aksjen raser ni prosent (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.