Sas melder mandag morgen at de har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Cimber A/S. Verdien på avtalen 20 millioner danske kroner, noe som tilsvarer cirka 22 millioner kroner.

Sas har leaset både fly og personell fra Cimber siden 2004.

– Gjennom kjøpet av Cimber får SAS tilgang til en spesialist innen regionalflygninger som har en svært konkurransedyktig plattform og som vil komplettere SAS sin produksjon, sier konsernsjef Rickard Gustafson, ifølge NTB.

Får kvoter for 35 millioner dkk

Med på kjøpet får Sas også Cimbers opsjon til å motta CO2-utslippskvoter for 2015-2020. Den nominelle verdien av disse kvotene er 35 millioner danske kroner, melder TDN Finans.

I slutten av september ble det kjent at Cimber var i prosessen med å forberede en kontrollert avvikling av virksomheten, og derfor sa opp samtlige av sine 130 ansatte.

Årsaken var at SAS ønsker å avslutte samarbeidet med selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.