Citigroup ser en gjennomsnittlig pris på Brent-olje på 63 dollar per fat i 2015.

Det fremgår av en sektorrapport fra meglerhuset mandag.

Citi ser betydelig svakhet for Brent-prisen i andre kvartal, men venter at markedet vil hente seg inn igjen mot slutten av året med redusert tilbud fra både i og utenfor Opec, samt høyere etterspørsel som følge av de lavere prisene.

Endringer i rapporten

Separat kutter meglerhuset anbefalingene på Chevron og Repsol fra kjøp til nøytral, samt Eni fra nøytral til selg, og skrev at forretningsmodellene og verdsettelsene ser mer utfordrende ut med de nåværende oljeprisene.

Citi ser bedre muligheter for selskaper med sterke vekstutsikter, som BG Group, Total og ConocoPhillips, samt selskaper som raskt kan tilpasse seg til aksjonærenes behov, som BP.

Citi-analytikerne kutter eps-estimatene sine i snitt med 29 prosent for sektoren i 2015-2017, og kutter kursmålene i snitt med ni prosent.

Meglerhuset ser nedskrivninger så tidlig som i rapportene for fjerde kvartal, samtidig som kapitalallokering kommer i fokus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Her er ekspertenes aksjetips

Knalltall for «Tungtvannet»

USA i dag: Slik blir aksjeåret