Styrkingen av den norske kronen har kommet etter at oljeprisen har steget markert de siste dagene. Samtidig har Norges Bank varslet at den vil øke de månedlige kjøpene av kroner i forbindelse med overføringen av inntekter fra oljevirksomheten.

- Den norske kronen styrket seg videre på mandag, løftet av oljeprisoppgangen. Mens styrkingen på fredag ble satt i gang av Norges Banks økte kronekjøp, var det oppgang i oljeprisen som mandag bidro mest til styrkingen. Kronen har det siste døgnet styrket seg én prosent mot euro og dollar, og enda noe mer mot den svenske kronen, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i morgenrapporten fra DNB Markets tirsdag.

Dersom vi sammenligner med de svakeste nivåene tilbake i desember har det vært litt av en opptur for den norske kronen:

  • Siden det svakeste nivået på 9,88 kroner for en euro 16. desember ifjor har euroen blitt mer enn én krone og 20 øre billigere.
  • En euro koster i skrivende stund 8,66 kroner. Det er det sterkeste kronen har vært mot den felleseuropeiske valutaen på ganske så nøyaktig to måneder. 3. desember ifjor sluttet euroen på 8,65 kroner.
  • En dollar koster i skrivende stund 7,65 kroner. Det er det sterkeste nivået på kronen mot den amerikanske valutaen på rundt to uker.
  • 100 svenske kroner koster i skrivende stund 92,12 norske. Kronen er noe svekket mot den svenske siden gårsdagens sluttnotering. De siste dagenes nivå er imidlertid det sterkeste siden begynnelsen av desember ifjor.

Følg valutakursene i DNs børs & markedssider

Les også:

Denne overraskelsen styrket kronen

Oljeprisen fortsetter oppgangen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.