I mars var 88.652 personer helt ledige og på tiltak, viser statistikk som Nav la frem fredag. Dette er en økning på 300 personer fra måneden før.

81.000 personer var helt ledige, tilsvarende en ledighetsrate på 3,0 prosent. Også i februar var ledighetsraten på 3,0 prosent.

På forhånd var det ventet en økning i antall helt ledige og på tiltak på 800 personer i mars til 89.100 og uendret ledighetsrate på 3,0 prosent.

Til nå i år har arbeidsledigheten økt med 2300 personer. Økningen er i tråd med det vi har ventet, og er størst i fylker som har mange sysselsatt i oljerelatert virksomhet, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad i en pressemelding fra Nav fredag.

Rogaland og Vest-Agder hadde den største økningen i arbeidsledigheten i mars. Ifølge Nav henger dette sammen med den økende arbeidsleidgheten i oljerelatert virksomheter. Ni fylker har hatt en nedgang i arbeidsledigheten i løpet av måneden. Størst var nedgangen i Nordland og Finnmark, opplyser Nav.

Les også:

Shoppehopp i februar

  Låneveksten faller tilbake (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.