Tall viste at BNP steg med 2,2 prosent i fjerde kvartal, mot ventet 2,4 prosent.

- Sentralbanken er fortsatt den største utløsende faktoren. Alle venter for å se hva Fed vil gjøre. Amerikanske makrotall er svakere enn mange har håpet. Med så mange ubesvarte spørsmål må man spørre seg hvorfor folk i det hele tatt skal gå inn i markedet, gitt at S&P har gitt veldig liten avkastning i år, sier strateg Heinz-Gerd Sonnenschein i Deutsche Postbank til Bloomberg News.

Fed-sjef Janet Yellen holdt fredag en tale på pengepolitikkonferansen i San Francisco. Hun har tidligere indikert at en renteheving vil komme gradvis og gjentok mye av det samme i dag: Nå sier hun at renteøkningene kommer - men ikke så mange

Carnival steg etter at selskapet la frem et resultat på 0,20 dollar per aksje, mot ventet 0,10 prosent. De venter et resultat i andre kvartal 2015 på 0,11-0,15 dollar per aksje, mot ventet 0,26 dollar.

Slik endte nøkkelindeksene i USA fredag:

Dow Jones - opp 0,20 prosent til 17.713 poeng.

Nasdaq Composite - opp 0,57 prosent til 4.891 poeng.

S&P 500 - opp 0,24 prosent til 2.061 poeng.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.