Børsene i USA falt tirsdag, med fortsatt fokus på oljeprisene og de pågående forhandlingene rundt Irans kjernefysiske program.

Kombinert med de svake oljeprisene, har den sterke dollarkursen den seneste tiden ført til at flere investorer har fått lave forventninger til tallene til oljenæringen og forskjellige multinasjonale selskaper den kommende kvartalssesongen, som uoffisielt settes i gang av Alcoa onsdag 8. april.

Ifølge estimater innhentet av Bloomberg News, venter analytikerne at bunnlinjen til selskapene på S&P 500-indeksen har falt med 5,8 prosent i første kvartal, den første nedgangen på om lag seks år.

Samtidig har nøkkeltallene den seneste tiden pekt mot at amerikanske forbrukere ikke bruker mer penger tross de lavere oljeprisene, noe som kunnet støttet resultatene.

- Forsiktighet vil trolig råde blant investorene før kvartalssesongen, som ikke vil bli bra, gitt dollarkursen, sier sjeføkonom Peter Cardillo i Rockwell Global Capital til Wall Street Journal.

Schlumberger og Halliburton falt, mens Transocean steg. Også ExxonMobil og Chevron endte ned.

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:

Dow Jones - ned 1,09 prosent til 17.780 poeng.

Nasdaq Composite - ned 0,9 prosent til 4.901 poeng.

S&P 500 - ned 0,87 prosent til 2.068 poeng.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.