Mandag la NAV foreløpige tall som viste at antallet helt ledige og på tiltak var 91.650 personer i mars, opp fra 89.536 personer måneden før.

Ifølge estimater hentet inn av TDN Finans var antallet ventet til 89.500 personer. Flere økonomer mener at de svakere enn ventede ledighetstallene mandag øker sannsynligheten for rentekutt på mai-møtet marginalt.

Den andre rapporten som kom mandag og kan innvirke på rentebeslutningen til Norges Bank senere denne uken gjenga hvilke signaler som kom ut av Norges Banks ringerunde til kontakter i Regionalt nettverk. De tydet på at utviklingen den siste tiden har vært i tråd med sentralbankens forventninger om lavere vekst.

- Det nettverket sier bør være i tråd med Norges Banks forventinger. Arbeidsledigheten var nok samtidig høyere enn det Norges Bank venter og det øker risikoenfor et rentekutt i mai, sier seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets til TDN Finans.

- Vi holder likevel en knapp på at rentekomiteen ser an utviklingen fremdeles og kutter i juni i stedet, sier hun.

Sjeføkonom Shakeb Syed i Sparebank 1 Markets skriver i en oppdatering at forverringen i arbeidsmarkedet tiltar i styrke, men at oppgangen fortsatt gjelder for yrker som er direkte eller indirekte knytte til olje.

- Isolert sett mener vi at dette trekker i retning av at renten kuttes i mai og ikke i juni, skriver Syed.

Les også:
«Tilfeldig t-trøye som ligger fremst i klesskapet»
Tesla øker prisene
Norges Bank om nye boliglånskrav: Hver tredje låntager ville hatt for mye lån (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.