Tremåneders nibor var 1,42 prosent onsdag. Ifølge analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets indikerer prisingen i markedet at aktørene tror det kommer et rentekutt i juni og ikke i mai.

- Hvis de kutter i morgen, kan det gi en reaksjon ned i renter og en svakere krone, sier Bernhardsen til TDN Finans.

Boligprisveksten har avtatt sammenlignet med veksten ved slutten av fjoråret, og økonomene venter at den kan bli lavere enn Norges Banks anslag.Dette taler for at et rentekutt på torsdag er mulig, mens prisingen i markedet altså heller mot junikutt.

Estimater TDN Finans har hentet inn blant 14 økonomer viser at syv tror det kommer rentekutt torsdag.

Sjeføkonom Erlend Lødemel i Arctic Securities skriver i en oppdatering at onsdagens boligpristall ikke endrer det faktum at prisene er svakere enn Norges Bank ventet i mars og at et rentekutt på torsdag fortsatt er mulig.

Boligprisveksten var 0,5 prosent i april. Dersom dette fortsetter blir kvartalsveksten 8,0 prosent, ifølge Lødemel. Norges Bank venter en vekst i andre kvartal på 8,6 prosent.

Handelsbanken Capital Markets mener utviklingen støtter deres syn på at det kommer et rentekutt på torsdag, men de tror tallene kom for sent til å bli med i Hovedstyrets vurdering, som møttes onsdag.

Les også:
- Ser ingen ende på boligprisveksten
Her har boligprisene steget mest - og minst de siste årene
Mistet jobben to ganger på ett år: - Er vant til å bli oppsøkt til ny jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.