Børsene i USA åpnet fredag ned fra rekordnivåer for S&P 500-indeksen etter at inflasjonen, eksklusiv mat- og energipriser, steg mer enn ventet i april.

Dagen gikk rolig for seg, med lave volumer ettersom markedene i USA er stengt mandag.

Konsumprisene i USA var opp 0,1 prosent i april sammenlignet med måneden før. På årsbasis var indeksen ned 0,2 prosent, på linje med forventningene, ifølge Bloomberg News.

Konsumprisene eksklusiv mat- og energipriser var imidlertid opp 0,3 prosent på månedsbasis, og opp 1,8 prosent mot samme periode året før, mot ventet økning 0,2 prosent på månedsbasis og 1,7 prosent over året.

- Markedet får rykninger

- Hver gang du får litt positive tall, får markedet rykninger. Investorenes første reaksjon er at sentralbanken ser mer av det den ønsker for å heve renten. Markedet har nådd mye høyder og er litt overkjøpt på kort sikt og det ventes at noen vil ta gevinst før langhelgen, sier strateg Matt Maley i Miller Tabak & Co til Bloomberg News.

Strateg Chris Weston i IG skriver imidlertid i en oppdatering, ifølge Marketwatch, at så lenge rentene holder seg uendret eller faller vil investorene flytte penger inn i aksjer og at man dermed antakelig ikke har sett toppen for S&P-500 indeksen.

Han fremhever videre at VIX-volatilitetsindeksen er nær sitt laveste nivå så langt i år.

I lys av dette skriver han at «det ikke er en tilfeldighet at vi er tilbake til gjentatte spådommer om at S&P-500 vil sette nye rekorder».

På selskapsfronten, har blant andre Deere & Company lagt frem kvartalsrapport. Tallene var sterkere enn ventet, og selskapet høyner også guidigen for nettoresultatet for helåret 2015. Aksjen endte opp.

Flere riggaksjer falt noe tilbake fredag, etter å ha steget markert torsdag.

Slik endte nøkkelindeksene fredag:

Dow Jones - ned 0,29 prosent til 18.233 poeng.

Nasdaq Composite - ned 0,04 prosent til 5.098 poeng.

S&P 500 - ned 0,23 prosent til 2,126 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.