Børsene i USA falt fredag, tynget av bekymringer rundt gjeldssituasjonen i Hellas, samt en nedrevidering av veksten i bruttonasjonalproduktet for første kvartal.

Bruttonasjonalproduktet (BNP) i USA falt 0,7 prosent annualisert i første kvartal 2015, ifølge reviderte tall offentliggjort av amerikanske statistikkmyndigheter fredag, ifølge Bloomberg News.

På forhånd var det ventet at revideringen ville vise et fall på 0,9 prosent, ifølge Bloomberg News-estimater. Opprinnelig ble BNP-veksten i kvartalet rapportert til en oppgang på 0,2 prosent.

- Vi trenger virkelig å få en følelse av styrken i den amerikanske økonomien, eller i det minste en forsikring om at vi ikke er på vei inn i en mer alvorlig nedgang, sier investeringsdirektør Teis Knuthsen i Saxo Bank til Bloomberg News.

Han mener at det er har vært vanskelig å forutse retningen i markedet den seneste drevet av en rekke bekymringer i markedet, herunder bekymringer om renteheving fra Federal Reserve, svakhet i den amerikanske økonomien og problemene i Hellas.

Av børsnyheter steg Altera Corporation bratt etter at det igjen rapporteres at Intel er nær ved å kjøpe selskapet for 15 milliarder dollar.

 

Slik endte nøkkelindeksene i USA fredag:

Dow Jones - ned 0,64 prosent til 18.011 poeng.

Nasdaq Composite - ned 0,55 prosent til 5.070 poeng.

S&P 500 - ned 0,65 prosent til 2.107 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.