Amerikanske børser falt tirsdag, blant annet som følge av usikkerhet rundt Hellas.

- Hellas skaper usikkerhet og det er en god grunn for markedet til å konsolidere. Aksjer vil fortsette ned i dag med mindre vi ser et virkelig gjennombrudd i forhandlingene med Hellas eller et sammenbrudd. Men det er vanskelig å tro at noe skjer før fredag, sier analysesjef Christian Gattiker i Julius Baer Group til Bloomberg News.

Ifølge The Wall Street Journal har kreditorene til Hellas nådd konsensus om en avtale som de skal presentere for den greske regjeringen. Hellas sier de ikke har mottatt noe avtaleforslag, og har sendt inn sitt eget utkast. Hellas betalingsfrist til Det internasjonale valutafondet (IMF) er 5. juni.

Blant sektorer i fokus i USA tirsdag er luftfart etter at en rekke bombetrusler har blitt ringt inn til amerikanske flyplasser rettet mot flyselskapene, melder CNBC.

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:

Dow Jones - ned 0,16 prosent til 18.011 poeng.

Nasdaq Composite - ned 0,12 prosent til 5.077 poeng.

S&P 500 - ned 0,08 prosent til 2.110 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.