Statsrentene i Hellas steg tirsdag samtidig som oppmerksomheten til markedsaktørene fortsatt var rettet mot landets gjeldskrise.

Til tross for den greske uroen, har euroen styrket seg det siste døgnet. Tirsdag ettermiddag svekker derimot verdien på den europeiske valutaen seg.

En euro koster i skrivende stund 1,1135 amerikanske dollar. Kun to timer tidligere måtte amerikanerne ut med 1,1235 dollar for en euro.

Prisen for en euro i norsk kroner har gjennom tirsdagen svingt fra 8,84 til 8,76.

Nytt forslag

I løpet av tirsdagen kom det flere meldinger knyttet til Hellas. Blant annet meldte den greske avisen Kathimerini at statsminister Alexis Tsipras revurderer det siste tilbudet fra EU-kommisjonens president, Jean-Claude Juncker.

Tirsdag ettermiddag meldte Bloomberg News at regjeringen i Hellas har sendt inn en forespørsel til Den europeiske stabilitetsmekanismen (ESM) om en toårig avtale for støtte.

I forslaget ber Hellas statsminister Alexis Tsipras om støtte fra nødfondet til eurosonen: han er villig til å godta en betalingsplan, dersom fondet finansierer alle landets økonomiske behov de neste to årene.

- Mye å gjøre

For eurosonen ble det tirsdag kunngjort tall som viste at konsumprisindeksen for medlemslandene anslås å stige 0,2 prosent på årsbasis i juni, fra en oppgang på 0,3 prosent måneden før.

Capital Economics skriver i en oppdatering tirsdag at den avtagende prisveksten understreker at Den europeiske sentralbanken (ESB) fortsatt har mye arbeid å gjøre for å nå målet om en inflasjon på under, men nær, to prosent i eurosonen.

Tirsdag ettermiddag var renten på den greske tiåringen opp 39 basispunkter til 14,74 prosent, mens den tilsvarende tyske renten var ned ett basispunkt til 0,780 prosent.

 

Les også: - Du akkumulerer gjeld hele tiden

Da elevene sorterte eksamenskarakterene alfabetisk etter navn gikk det opp for dem

Hellas-konkurs vil koste Tyskland et halvt norsk statsbudsjett

 

Se også:

Nå kan du snart kjøpe din egen jetpack:

Nå kan du snart kjøpe din egen jetpack
Men prislappen på oppfinnelsen er stiv.
02:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.