Bremsen i norsk økonomi vises med all tydelighet.

Aktivitetsindikatoren sesongjustert norsk PMI falt til 44,0 poeng i juni 2015, ned fra 46,5 poeng i mai. Lavere indeksverdi er ikke målt siden oktober 2009, viser tall publisert onsdag.

- Den bredt baserte nedgangen i juni og det faktum at samtlige delindekser nå har verdi under 50 indikerer at nedturen i norsk industri er i ferd med å ta av. Vi ser fallende nivåer i både produksjon, ordreinngang og sysselsetting, heter det i meldingen.

Alle delindeksene viser negativ utviklingen.

Indeksen viser at innkjøpslederne signaliserer en kraftig nedgang i industrien, og gir samtidig signaler om at det ikke forventes noen forbedringer i den nærmeste tiden.

Ordreindeksen har falt kraftig de siste to til tre månedene, med dette indikerer innkjøpsledernes vurdering heller ingen bedring. De sesongjusterte tallene for produksjonsindeksen tyder på at flere bedrifter går fra uendret til redusert produksjon, kommer det frem i meldingen.

Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk (NIMA) publiserer hver måned norsk PMI i samarbeid med Danske Bank. PMI står for Purchasing Managers Index og måler vareflyten i bedriftene. En indeks over 50 viser tiltakende aktivitet, mens en indeks under 50 indikerer avtakende aktivitet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Oljeselskap kutter halvparten av de ansatte
Fredriksen skaper ny gasskjempe
Hellas-konkurs vil koste Tyskland et halvt norsk statsbudsjett