Økonomene mener tallene for registrerte ledige fra Nav fredag var som ventet og i tråd med Norges Banks prognose, men at de indikerer at ledigheten akselererer.

Tallene styrker grunnlaget for rentekutt fra Norges Bank til høsten, men trenden fra nøkkeltall for industrien må bekreftes før man kan si om det blir kutt i september, mener Danske Bank Markets.

Ved utgangen av juni er det registrert 77.310 personer helt arbeidsledige, tilsvarende 2,8 prosent av arbeidsstyrken, ifølge foreløpige tall fra NAV fredag.

-Antallet helt ledige økte med 700 sesongjustert i juni og bruttoledigheten var opp 1.600 noe som indikerer en akselerering i antallet ledige, sier sjeføkonom Frank Jullum i Danske Bank Markets til TDN Finans.

Han får støtte av seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets som mener at tallene var på den svake siden og bekrefter den pågående oppgangen i arbeidsledigheten. Det styrker grunnlaget for rentekutt til høsten.

Handelsbanken Capital Markets-økonomen Marius G. Hov mener tallene støtter deres forventing om rentekutt i september.

 

Les også: - Vi snuser på en boligboble

Dette frykter de mest for oljemarkedet nå

Så mye er boligen din verdt - om ett år

 

Se også:

Slik lokker de unge til å spare:

Slik lokker de unge til å spare
- Skal du kjøpe bolig i Oslo, bør du starte sparingen nå, er rådet Nordea gir til 18-åringer.
01:47
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.