Norges Bank beveger seg stadig nærmere et nytt rentekutt, etter at utviklingen i den norske industriproduksjonen i mai på månedsbasis kom inn på skuffende -2,1 prosent.

Ifølge DNB Markets var det på motsatt side ventet en oppgang på 0,2 prosent. DNB påpeker at det ikke overraskende var de oljerelaterte næringene som trakk ned og peker på at det i den seneste tremånedersperioden har det vært et fall på 5,5 prosent innenfor verftsindustrien og et fall på 5,8 prosent i metallindustrien.

«Dagens statistikk var svak. Selv om månedstallene er svært volatile og må tolkes med varsomhet, gir de støtte til vår forventning om et rentekutt i høst. Vi tror kuttet kommer i november, men det er en risiko for at det kommer allerede på neste møte, i september», oppsummerer DNB Markets.

J.P. Morgan er også klar på at det nærmer seg et Norges Bank-rentekutt etter industriproduksjonstallene.

«For øyeblikket fortsetter anslagene våre å være at den norske renten holdes uendret. Hvis situasjonen i Hellas imidlertid skulle ende i kaos eller effekten av de lavere oljeprisene intensiveres, vil vi vente at sentralbanken gjør ytterligere lettelser, kanskje allerede i september», skriver det amerikanske meglerhuset i en oppdatering tirsdag.

Tirsdag ettermiddag faller renten på den norske tiåringen 12 basispunkter til 1,619 prosent.

 

Les også: Hellas med forslag om midlertidig løsning

Ellevill budrunde: - Det var helt kaos

Jus-ekspert: Tre viktige sider i Yara-dommen

 

Se også:

Franske arktitekter vil bygge tårn i Sahara:

Franske arkitekter vil bygge tårn i Sahara
Byggetid: 50 år.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.