Børsene i USA starter uken ned, tynget av børsfallet i Kina.

- Vi ser ut til å være i en tøff periode for aksjemarkedet. Det er flere indikatorer, som råvareprisene og oppbremsingen i Kina, på at den globale veksten avtar, sier investeringsdirektør Stewart Richardson i RMG Wealth Management til Bloomberg News.

Meglersjef John Brady i R.J. O'Brien fremhever at kinesiske myndigheter hadde satt på plass flere tiltak som skulle støtte aksjemarkedet, men at det nå er klart at disse ikke er tilstrekkelige.

- Litt panikk

- Du ser litt panikk i det kinesiske markedet, og dette smitter over til de globale markedene, sier han til Wall Street Journal.

Blant selskapene som falt mandag, merket Mylan NV seg ut, med et bratt fall etter at Teva Pharmaceutical Industries avsluttet sitt fiendtlige bud på selskapet.

På motsatt side steg Allergan bratt, etter Teva hadde signert en endelig avtale med Allergans om kjøp av selskapets generiske legemiddel-virksomhet for 40,5 milliarder dollar.

Også Cisco steg, etter at selskapet på fredag sa at det vil stanse å selge datalagringshardvare som en del av en strategi om å innsnevre fokuset sitt på det mest lovende virksomhetsområdene. Beslutningen ventes å resultere i oppsigelser, ifølge MarketWatch, selv om selskapet ikke sa noe om dette.

Slik endte nøkkelindeksene i USA mandag:

Dow Jones - ned 0,72 prosent til 17.442 poeng.

Nasdaq Composite - ned 0,96 prosent til 5.040 poeng.

S&P 500 - ned 0,56 prosent til 2.068 poeng.

Les også: - Noe er galt i Kina

Kina-ras preger Oslo Børs  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.