Børsene i USA sluttet opp tirsdag, drevet av bedre enn ventede resultater og kun en moderat nedgang i de turbulente aksjemarkedene i Kina.

Ford steg etter at kvartalsresultatene slo analytikernes forventninger. Bilprodusenten fikk et justert resultat på 0,47 dollar per aksje fra i andre kvartal 2015, mot ventet 0,37.

DuPont falt imidlertid etter at kjemiselskapet la frem en rapport som viste at inntektene falt fra 8,75 til 8,6 milliarder dollar i kvartalet.

Selskapet kutter dessuten kvartalsutbyttet til 0,38 dollar per aksje fra 0,49 dollar.

Usikker verdensøkonomi

- Alt i alt har resultatene vært ok, men ikke fantastiske. Sentimentet er ganske negativt på grunn av usikkerheten i verdensøkonomien, som styrker inntrykket av at Fed vil være ganske duete. Markedet må kjempe mot en rekke bekymringer, sier Patrick Spencer i finanstjenesteleverandøren Robert W. Baird & Co. til Bloomberg News.

Fallet på Shanghai-børsen flatet ut tirsdag og endte ned 1,7 prosent tirsdag, etter å ha rast hele 8,5 prosent ned mandag. Nedgangen var drevet blant annet av svake, økonomiske nøkkeltall og frykt for at de kinesiske myndighetenes intervensjoner i aksjemarkedet ikke er bærekraftige.

Ser frem mot rentemøtet

Ellers ventes det at markedet vil rette fokus mot de to dager lange rentemøtet til Federal Reserve, som starter tirsdag. Sentralbanksjef Janet Yellen har tidligere indikert at renten kan bli satt opp allerede i inneværende år, muligens så tidlig som i september. Utviklingen i oljeprisen og usikkerheten rundt Kina gjør imidlertid at få analytikere tror rentehevingen kommer så raskt.

- Fed vil helt sikkert ser på Kina og fallet i råvarepriser og tilpasse politikken sin dette. Vi tror ikke Yellen vil komme med noe tidsskjema for rentehevingen. Det er til og med mulig hun vil vanne forventningene ut og være veldig «duete», sier markedsanalytiker Naeem Aslam i AvaTrade til Markets Watch.

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:

Dow Jones - opp 1,09 prosent til 17.630 poeng.

Nasdaq Composite - opp 0,98 prosent til 5.089 poeng.

S&P 500 - opp 1,23 prosent til 2.093 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.