Børsene i USA steg svakt i påvente av resultatet av det to dager lange rentemøtet til Federal Reserve, som startet tirsdag.

Sentralbanksjef Janet Yellen har tidligere indikert at renten kan bli satt opp allerede i inneværende år, muligens så tidlig som i september.

Samtidig har hun presisert at tidspunktet for første økning er mindre viktig enn det påfølgende tempoet i økningene, som hun har sagt vil være gradvis.

Og Yellen leverte tydeligvis varene: Fed sier ingenting konkret om når renten skal opp, men markedet mener at hintene likevel er klare: Døren står åpen for en mulig renteøkning i september, hvis den økonomiske situasjonen i USA fremover utvikler seg som ventet.

Les mer her: Rentehoppet kan komme allerede i september

«Ultra duete»

- Markedet er ikke bekymret for Federal Reserve fordi Fed er «ultra duete» og hele tiden utsetter renteøkning, sa administrerende direktør og partner Carlo Gallina i Pegaso Capital Partners til Bloomberg News i forkant.

Gallina mener at det er mer sannsynlig at det i den inneværende økonomiske situasjonen, med svak vekst, kommer til å være en engangsøkning.

- Fed vil fortsatt støtte markedet, sa Gallina videre til nyhetstjenesten.

Ellers var fokus rettet mot Twitter, som etter børsslutt tirsdag la frem et non-GAAP-resultat på 0,07 dollar per aksje i andre kvartal 2015, mot ventet 0,04 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Thomson Financials.

Onsdag endte Twitter-aksjen bratt ned. Aksjen sluttet på 36,54 dollar tirsdag.

Scorpio Tankers rapporterte onsdag et justert resultat på 0,32 dollar per aksje i andre kvartal 2015, mot ventet 0,27 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial. Aksjen steg.

 

Slik endte nøkkelindeksene i USA onsdag:

Dow Jones - opp 0,68 prosent til 17.751 poeng.

Nasdaq Composite - opp 0,45 prosent til 5.112 poeng.

S&P 500 - opp 0,70 prosent til 2.108 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.