De fleste morgenrapportene er samstemte om at dagens viktigste makrotall er de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks (ISM-indeksen) for juli, som ventes noe ned. Samtidig begynner de å se mot arbeidsmarkedsrapportene som fremlegges fredag.

Nordea Markets venter at ISM-indeksen faller ned til 53 i juli etter to måneder med oppgang.

«Selv med en slik forsiktig nedgang er vi godt over svakheten vi så i vinter/vår med april 51,5 som laveste nivå. Vi venter noe sterkere industriproduksjon fremover, men den sterke dollaren vil fortsatt begrense oppgangen», skriver meglerhuset.

Usikre juli-tall

Danske Bank Markets venter et fall til 53,1 fra 53,5 i juni.

«Regionale PMI-tall antyder som regel en lavere ISM og ordre-lager-balansen indikerer dessuten at ISM-indeksen kan svekke seg noe», skriver meglerhuset, som også vente fokus på tallene for PCE-kjerne-inflasjon, ettersom de er Federal Reserves foretrukne inflasjonsmål.

DNB Markets trekker også frem at det slippes PMI-tall for juli for en rekke land. De norske PMI-tallene kommer tirsdag. De mener imidlertid at de norske tallene er svært volatile, og slik sett ikke helt pålitelige.

«Tall for feriemåneden juli er ekstra usikre. PMI-indeksene for eurosonen er mindre interessante, siden det allerede er publisert flash-estimater for juli», skriver meglerhuset, som trekker frem at i tillegg åpner Athen-børsen mandag etter å ha vært stengt i fem uker.

Jobb-tall fra USA

«Dette blir en viktig test på hvordan greske investorer forholder seg til avtalen mellom Syriza og Troikaen», skriver meglerhuset.

Utover i uken trekker Nordea Markets frem fredagens arbeidsmarkedsrapport non-farm payrolls på fredag. De venter en økning på 200.000 i juli etter en oppgang på 223.000 i juni og en oppgang i lønningene på 0,3 prosent måned over måned.

«Får vi rett vil det isolert sett støtte vårt syn om en september-økning, men vi vil likevel etter fredagens svake ECI-lønnsindeks være svært usikre», skriver meglerhuset, som også avventer rapporter på boligprisutviklingen i juli. De regner med at en fortsatt like sterk vekst kan heve listen for et rentekutt i september.

Svekket krone

Danske Bank Markets mener arbeidsmarkedsrapporten er blant de viktigste nøkkeltallene før rentemøtet i Federal Open Marked Comitee i september, hvor de venter en renteheving på 25 basispunkter.

Kronen er mandag morgen svekket med rundt én øre mot euro, til 8,9940, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs fredag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med nesten åtte øre, til 8,1900.

Euro er marginalt svekket til 1,0981 dollar, sammenlignet med kursen på 1,0984 dollar i New York fredag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet fredag på 1,534 prosent, mot 1,577 prosent torsdag. Mandag morgen ligger renten på 1,516 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Satser på forsikring

Hellas sies å forlenge forbudet mot short-salg av akjser

Japan fordømmer påstått USA-spionasje

Se DNTV: Retrogolf tar av

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: