- Skandinavias rikeste nasjon står overfor et kaos, skriver Bloomberg News.

I artikkelen som ble publisert mandag, vises det til at Norge ble lite rammet av finanskrisen. En oljepris som holder seg på 50 dollar fatet er imidlertid en annen historie, understrekes det.

- Arbeidsledigheten toppet seg på rundt 3,7 prosent i 2010 i kjølvannet av krisens utbrudd. Nå har fallende oljepriser allerede presset ledighetsraten opp til 4,3 prosent i mai - den høyeste på minst 11 år, skriver Bloomberg.

TDN Finans skriver at oljemarkedet nå gir signaler om at prisene kan bli liggende lavt over tid. Det gir et nytt slag for allerede hardt rammede oljeselskaper, påpeker nyhetsbyrået.

Oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets kutter kraftig i sine oljeprisanslag for 2015,2016 og 2017.

Bloomberg peker på tre grunner til at Norge vil merke en vedvarende lav oljepris på kroppen:

1. Norge er svært oljeavhengig, med «få andre vekstdrivende industrier».

2. Oljeboomen var allerede før prisraset i ferd med å avta med fallende investeringer.

3. Landet blir kanskje nødt til å bruke av oljefondet.

SE DNtv: Kinesiske turister hamstrer luksus i Norge

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.