Det har kommet en rekke PMIer både fra Asia og Europa, hvorav flere har vitnet om svake utsikter. Markedsaktører mener imidlertid at det ikke er dette som tynger markedet i dag, men heller en vedvarende frykt og bekymring fra den svake markedsutviklingen i august.

Ifølge Fox Business mener sjefstrateg Michael Block i Rhino Trading Partners at det er frykt for at fallet ikke er over og stor usikkerhet rundt hva Fed gjør på sitt kommende rentemøte 16. og 17. september som preger markedet.

- Markedet kan ha lagt for stor vekt på Kina-effekten, men samtidig står det relativt dårlig til i markedet, og vi ser flere negative tekniske signaler, sier investeringsdirektør Otto Waser i R&A Research & Asset Management til Bloomberg News.

Waser fremhever at markedsturbulensen kompliserer den amerikanske sentralbanken Federal Reserves rentebeslutning. Det er ventet at Fed vil øke renten, men det har den seneste tiden blitt økt usikkerhet rundt når økonomene tror Fed gjør dette.

- Så lenge markedsuroen vedvarer, tror jeg ikke Fed vil øke renten. Hvis markedet forblir for turbulent, vil de utsette det til oktober, sier han.

Oljerelaterte selskaper faller, etter at oljeprisene har falt fra nivåene som var da det amerikanske aksjemarkedet stengte mandag:

Oljeprisen stuper  

Slik endte nøkkelindeksene i USA tirsdag:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Dow Jones - ned 2,83 prosent til 16.061 poeng.
  • Nasdaq Composite - ned 2,94 prosent til 4.636 poeng.
  • S&P 500 - ned 2,95 prosent til 1.914 poeng.